La Gomera 20 - 29 jan. & 3 dg. Tenerife tot 1 feb - Reisverslag uit San Sebastián de la Gomera, Spanje van Francine Bleeker-Schutte - WaarBenJij.nu La Gomera 20 - 29 jan. & 3 dg. Tenerife tot 1 feb - Reisverslag uit San Sebastián de la Gomera, Spanje van Francine Bleeker-Schutte - WaarBenJij.nu

La Gomera 20 - 29 jan. & 3 dg. Tenerife tot 1 feb

Blijf op de hoogte en volg Francine

31 Januari 2022 | Spanje, San Sebastián de la Gomera

Hallo allemaal,

Dit is dan mijn laatste verslag vanuit de Canarische eilanden dat jullie van mij krijgen.

Het eind van mijn vakantie is helaas in zicht. Ik denk dat ik het mooie weer en de prachtige natuur wel zal missen als ik terug ben in Nederland. Maar dan kan ik gelukkig terugkijken, via mijn foto's en video's, op een geslaagde vakantie.

Op het laatste eiland LA GOMERA ben ik maar een kleine 1,5 week geweest. En dat was ook genoeg want het eiland is ook niet zo groot, maar wel erg mooi met heel veel prachtige bergen. Hier heb ik mijn tripjes gemaakt vanuit 2 plaatsen nl. vanuit SAN SEBASTIAN DE LA GOMERA en VALLE GRAN REY. Ik zal ze apart beschrijven.

SEBASTIAN DE LA GOMERA van donderdag 20 januari tot donderdag 27 januari:

Donderdag 20 januari:

Met de ferry van Armas verlaat ik om 14.30 uur Los Christianos op Tenerife en vaar in 1 uur tijd naar  SAN SEBASTIAN op LA GOMERA .

Het was maar 15 min. lopen naar mijn appartement Calle Real. Daar kon ik via  een code op een sleutelkastje de sleutel van mijn appartement bemachtigen. Maar ze hadden een fout gemaakt, en de verkeerde sleutels erin gestopt. Daardoor kon ik niet in mijn appartement. Je voelt je dan wel hulpeloos alleen staan,. maar gelukkig kon een jongeman van een naast gelegen kantoor contact opnemen met het verhuurbedrijf, waardoor ik na 1 uur wel naar binnen kon. Je ziet het loopt niet altijd op rolletjes. En eenmaal binnen miste ik de gebruiksaanwijzingen van de TV, de Wifi, inductieplaat, afwasmachine en wasmachine. Dus dat moest ik ook zelf maar uitzoeken. Gelukkig is me dat ook gelukt, al moet ik zeggen dat ik de vaatmachine niet heb gebruikt

Het is een mooi appartement met een grote kamer en open keuken, badkamer en slaapkamer. Het is wel weer een grote overgang van een klein kamertje in het hostel en nu weer een groot appartement voor mij alleen. Toen ik boodschappen wilde gaan doen werd ik weer geconfronteerd met gesloten supermarkten. Wat bleek dat het vandaag een feestdag is ter ere van de naamdag van Sint Sebastiaan, de beschermheilige van de stad. Dan wordt de Tamborrada de San Sebastion gehouden ( = drum of trommel festival). Als er geen COVID zou zijn geweest zouden er honderd groepen drummers door de straten marcheren. Doch dit is nu geannuleerd , alleen de winkels zijn gesloten. Uiteindelijk heb ik toch nog wat inkopen kunnen doen in een minimarket. Dus de 1ste dag op La Gomera was een echte beproeving.

Vrijdag 21 januari :

Vanochtend sta ik onder een bijna koude douche. Achteraf bleek dat de boiler het water nog niet goed had opgewarmd.

Vandaag zijn de winkels wel open en kan ik eten inslaan voor een week.

Bij het busstation /estacion de guaguas krijg ik een folder met de vertrektijden van de verschillende bussen die op dit eiland rijden. Dat zijn er niet zoveel en ze rijden maar 3x per dag en op zondag nog minder. Dus ik moet mijn bus tripjes goed plannen.

De stad wordt begrensd door de Atlantische oceaan en hele hoge kale en steile bergen. Maar het heeft wel een paar bezienswaardigheden zoals: Plaza Ermita de San Sebastian, Casa de Colon, Iglesia de la Asuncion, Plaza de la Constitucion, Plaza de las Americas en Ayuntamiento. Er zijn 2 strandjes : de playa de la Cueva en America. Deze stranden bestaan ook uit lava gruis en gesteente. Ze zijn leeg ondanks dat het goed weer is.

Ook loop ik naar de vuurtoren Puertos de Tenerife. Hiervoor moet ik heel wat trappen beklimmen want hij staat boven op de berg. Vanaf die hoogte heb je een mooi zicht op het onderliggende dal. Er lopen hier wel wat toeristen rond m.n.. Duitsers en Engelsen, maar over het algemeen is het vrij stil. De meesten dragen een mond- neusmasker op straat.

Zaterdag 22 januari :

Vandaag ga ik naar het GARAJONAY NATIONAAL PARK, in het centrum van La Gomera, om daar te gaan wandelen. Het kost wel wat voorbereiding omdat het aantal bussen dat die kant op gaat schaars is. Maar ik ben eruit gekomen . Om 10.30 uur neem ik bus lijn 1 naar Pajarita en vandaar loop ik een half uurtje naar Contadero waar verschillende trails starten . Ik volg eerst trail 9 naar Chorro de el Cerro waar de hoogste waterval van de Canarische eilanden zich bevindt. De route gaat voornamelijk door een laurier bos via een pad en uitgehouwen trappen naar beneden. De met mos bedekte bomen zien er mooi uit. Maar eigenlijk loop ik liever langs water dan in een bos m.n. bij zonnig weer zoals het vandaag is. Daarna vervolg ik een route via een andere trail richting HERMIGUA. Hier verlaat ik het bos en heb ik een weidser uitzicht op de bergen en valleien. Maar halverwege krijg ik het toch een beetje benauwd bij de gedachte dat ik ook nog terug moet naar Pajarita waar de laatste bus rond 18.45 uur komt. Die haal ik niet als ik vanuit Hermigua bergopwaarts terug moet lopen. Terwijl ik start met teruglopen kom ik een Engels echtpaar tegen die bekend zijn in dit gebied. Zij konden me vertellen dat ik wel door kon lopen naar Hermigua want daar komt ook een bus die naar San Sebastian gaat. Ik was daar erg blij mee, want nu kon ik verder gaan bergafwaarts in een nieuwe omgeving., anders zou ik de hele weg terug bergopwaarts moeten lopen. Rond 15.45 uur kom ik daar aan. Bij de VVV informeer ik waar de bushalte is en welke bus ik kan nemen. Ik heb dan het grootste geluk van de wereld want na 5 min. kwam bus lijn 2 daar langs, die om 15.30 uur uit Vallehermoso was vertrokken. Anders had ik tot 18.30 moeten wachten op de volgende en laatste bus van vandaag. Ook met het weer heb ik mazzel gehad, want mijn weer app. gaf vanochtend aan dat er 80% kans op regen zou zijn in de omgeving van Contadero. Maar het is de hele dag zonnig geweest. In de bergen en in het bos kwam de temperatuur echter niet boven de 15-18 graden uit. Rond 17.00 uur was ik weer terug in San Sebastian en kon ik daar nog even genieten van de namiddagzon op de boulevard.

Zondag 23 januari :

Vandaag is het zondag en er rijden nog minder bussen op La Gomera dan doordeweeks. Dus moet ik het vanochtend dichter bij huis zoeken. Ik dacht van de gelegenheid gebruik te maken om wat foto's bij mijn verslag over Tenerife te zetten, maar de website ligt eruit. Jammer !

De weerapp geeft aan dat het zonnig zou zijn , maar het is aardig bewolkt. Ik wil een wandeling maken naar het zuiden van San Sebastian de la Gomera. Mijn navigator wijst me een mooie route aan via de bergen. Eerst via treden die uitgehouwen zijn uit de rotsen, steil omhoog. Boven aangekomen kom ik op een plateau van waar ik een prachtig uitzicht heb op de oceaan, de schepen die daar voor anker liggen en op de bergen en dalen. Na 1,5 uur lopen gaat het pad weer kronkelend naar beneden naar een lavastrandje. Hier ga ik een uurtje lezen. Ik bof want net op dat moment gaat de zon schijnen en toen ik opstapte verdween hij weer. Ik kom op de heenweg nog 2 Spaanse mannen tegen die ik gisteren op de trail ook gesproken heb. Dat was leuk ! Om 17.30 uur was ik weer terug in San Sebastian. Inmiddels was het wel afgekoeld en moest ik wel mijn jasje aan doen.

Maandag 24 januari :

Vandaag ga ik met bus lijn 2 naar VALLEHERMOSO in het noorden van La Gomera. De bus vertrekt vanaf het busstation om 10.30 uur. De bus doet er 1 uur en 10 min. over. Ik maak onderweg al de nodige foto's, want de bergen en dalen zijn prachtig. Op sommige plekken hangt dauw in de valleien. In VALLEHERMOSO ga ik , samen met 2 Duitse meisjes naar de "Tourist informacion " voor een wandelroute naar AGULO die ik wil gaan lopen, maar die VVV zat daar niet meer. Onze wegen scheiden dan , want ik ga mijn wandeling starten naar Agulo.  De wandelafstand is 15 km. Het is gelukkig goed weer en zonnig, maar er wordt regen voorspeld voor vandaag. Ik kom nog geen bordjes tegen waar Agulo op staat, dus ik laat me leiden door mijn Maps Me. Eerst gaat de route over een smalle verharde weg waar nauwelijks auto's op rijden. Op een gegeven moment moet ik een pad in de bergen volgen. De natuur is prachtig . Hoge bergen die deels begroeid zijn met groene struiken en mos. De rivieren en watertjes die op de kaart blauw gekleurd zijn, zijn allemaal leeg, waarschijnlijk door de droogte. Ook gaat de route door een bos en via een pad langs de kliffen.. De eerste 2 uur is het praktisch als maar stijgen. Op een gegeven moment kom ik ook door kleine plaatsjes zoals Tamargada en Roque blanco , waar het zicht een stuk weidser is en de weg vlakker. Ook kom ik in de buurt van ROQUE CANO en MIRADOR DE ABRANTE. Dit duurt zo'n 1 uur. Daarna is het weer eventjes klimmen, maar de laatste 2 uur gaat het meer naar beneden. Tot 15.30 uur blijft het half zonnig, maar daarna trekt de lucht dicht. Ook nu kom ik maar een handje vol mensen tegen. Ik vul mijn zakken en rugtasje met kleine rijpe sinaasappels die van de boom zijn gevallen. Ze smaken perfect. Om precies 17.00 uur kom ik aan in AGULO. En wie kom ik daar weer tegen , de 2 Spaanse mannen die ik ook zondag en zaterdag tegen ben gekomen tijdens mijn wandelingen. Ze hebben nog spierpijn in de benen, vandaar dat ze vandaag een auto gehuurd hebben.

Agulo is een mooi plaatsje en wordt daarom " de chocolade van La Gomera" genoemd. Het heeft een mooie kerk " Sint Marcos" met witte koepels, wat afsteekt tegen de rode dakpannen van de huizen. Er zijn leuke smalle straatjes, doch na 15.00 uur liggen ze in de schaduw omdat de hoge bergen de zon afdekken. Inmiddels is het wat nevelig geworden.

Aangezien ik in de veronderstelling was dat de bus om 18.30 uur uit Vallehermoso zou vertrekken en ik geen zin had om 1,5 uur te moeten wachten, ga ik verder met de trail naar Hermigua, die 5,5 km is en waarover ik 1uur en 15 min. zou doen. Maar het zat allemaal wat tegen : eerst begint het een beetje te regenen, daarna moest ik via een glad geworden stenen trap een flinke afstand dalen, vervolgens moest ik ook nog via gladde stenen een watertje oversteken en tot slot werd het pad geblokkeerd door een hele grote struik waar ik absoluut niet langs kon komen. Toen ben ik maar omgekeerd en teruggelopen naar AGULO. Toen ik daar naar de bushalte liep, kwam daar net lijn 2 aan, die om 18.00 uur uit Vallehermoso was vertrokken (en niet zoals ik dacht om 18.30 uur). Dus ik heb weer enorm geluk gehad. Wat was ik blij, want anders had ik een taxi naar San Sebastian kunnen nemen.

Om 19.00 uur was ik terug in San Sebastian. Moe maar voldaan ga ik 'avonds op tijd naar bed

Dinsdag 25 januari :

Vandaag doe ik het wat rustig aan want Ik ben toch nog een beetje moe van gisteren. Maar ik heb nog een aantal zaken te regelen , dus ik blijf vandaag maar dicht bij huis. Ik koop alvast een ticket voor de ferry van zaterdag terug naar Tenerife. Tot 14.30 uur ga ik  op een bankje op de boulevard lezen , want aan zee schijnt de zon nog , maar boven de bergen is het totaal bewolkt. Daarna verdwijnt ook de zon aan de kust. Ik doe een poging om naar en dorpje te lopen 5 km hier vandaan, maar de weg was geblokkeerd door de bouw van een hotel. Toen heb ik me maar beperkt tot een wandeling over de boulevard, lezen, een verslag maken voor mijn website en boodschappen doe. Doch de wind wordt alsmaar sterker en werd het koud. 's Avonds luister naar de persconferentie waarbij aangekondigd werd dat de horeca, sport en cultuur weer tot 22.00 uur open mogen ondanks dat het aantal besmettingen fors toeneemt. Daarna probeer ik foto's te plaatsen op mijn website over Tenerife, maar "waarbenjij.nu" ligt er nog steeds uit. Het lukt wel via een andere weg, maar met moeite. Ik denk dat ik thuis alle foto's zal moeten herzien.

Woensdag 26 januari :

Mijn plan was om een trail te lopen in Benchijigua waarbij ik langs Roque de Agando zou komen, maar het verloopt helemaal anders. Ik ga wel met buslijn 3 om 10.30 uur naar VEGAIPALA . Daar aangekomen regent het al en staat er een forse wind. Ik doe mijn jas aan en de capuchon op. Mijn navigator stuurt me naar een pad wat naar een privéwoning leidt. Ik loop verder op de verharde weg en dan dirigeert hij me weer naar een weg die afgesloten is door een grote poort. Dat schiet niet op. Ik tik een andere bestemming in, maar dan wijst hij me weer de weg aan met de poort. Ten einde raad kijk ik hoe ver het is om terug te lopen naar SAN SEBASTIAN DE LA GOMERA. Dat is 12 km. Ik besluit om dan maar terug te lopen, want dan hoef ik ook geen rekening te houden met de bustijden. Weer wijst de navigator aan dat ik de weg met de poort moet nemen. En pas toen zag ik het !! Er lag nog een pad verscholen ernaast, wat je nauwelijks als pad herkent. En dát was het goede pad. Wat was ik blij, want er was niemand waaraan ik het kon vragen. Vooral de eerste helft was het een moeilijke route, want door de regen waren de paadjes modderig geworden en de paadjes met keien glad. Vooral bergafwaarts is het dan gevaarlijk omdat je dan gauw uitglijdt. Gelukkig vond ik een stok die me wat meer houvast gaf. Door de harde wind was het wel een beetje afzien. Ook nu wisselde de weg af, met bergopwaarts en bergafwaarts verlopende paadjes door het bos en op de flanken van de bergen. Onderweg slaan honden aan als ik langs kom en lopen schapen weg als ik in de buurt kom. Slechts 1 wandelaar kom ik 5 km vóór San Sebastian tegen. Rond 14.30 uur klaart het weer wat op. Het wordt droog en af en toe komt de zon te voorschijn. Het uitzicht op de bergen is ook hier prachtig. Helaas niet zo fotogeniek omdat het te donker is om goede foto's te maken. Maar om 16.30 uur ben ik in SAN SEBASTIAN DE LA GOMERA. Moe maar voldaan nestel ik me op een bankje op de boulevard en eet mijn broodje op. Als beloning gaat zelfs de zon meer schijnen en neemt de wind iets af. Hier lees ik nog in mijn e-book. Dit wil ik wel uit hebben voordat ik thuis ben. Teruglopend naar mijn appartement wip ik nog even binnen bij het kantoor van het verhuur bedrijf, dat toevallig open is, om te informeren waar ik de sleutel van mijn appartement moet laten als ik morgen vertrek naar Valle Gran Rey

VALLE GRAN REY van donderdag 27 januari tot zaterdag 29 januari :

Donderdag 27 januari :

Gezien het feit dat ik in mijn appartement in Valle Gran Rey toch niet voor 14.00 uur kon inchecken , doe ik het rustig aan.

Om 11.00 uur loop ik met mijn bagage naar het busstation waar ik bus lijn 1 naar VALLE GRAN REY pak. In San Sebastian was het nog half bewolkt, maar toen we eenmaal tussen de bergen zaten begon het flink te regenen. Ik bofte weer dat ik in de bus zat. De bergen zijn mooi, maar het gedraai in die bus maakt me weer wat wagenziek en misselijk. Na 1uur en 45 min. arriveren we in VALLE GRAN REY. waar ik uit moet stappen bij " la rotonda de Vueltas" . Het zou maar 5 min. lopen zijn naar mijn appartement JARDIN LAS HAYAS- CASA EFIGENIA PLAYA MAR 2. Het appartement is gebouwd op een heuvel met trappen en daardoor niet duidelijk waarneembaar vanaf de straat. Gelukkig kreeg ik hulp van een man die me er naar toe bracht. Daar werkte het sleutelkluisje wel naar behoren en kon ik meteen mijn appartement betrekken.. Dit appartement is wat kleiner dan het vorige appartement, maar heeft een aparte keuken, slaapkamer en een badkamer. Gelukkig heeft het wel ramen waar je naar buiten kunt kijken. Hier in Valle Gran Rey is het warm en heel zonnig. Dus ik loop meteen naar de boulevard langs de oceaan, dat vlakbij het appartement ligt en geniet weer van het weer en het zicht op het water. Ook hier zijn weer verschillende lavastranden. Er lopen hier immens veel Duitse toeristen rond. Zoals in de meeste kusplaatsen dragen de mensen hier nauwelijks maskers i.t.t. de grote steden landinwaarts. De kale rotswanden staan loodrecht op de kustweg. Meer richting het dorp, wat bereikbaar is via hoge trappen, zie je terrasvormige akkers met palmbomen, tuintjes en bananen plantages. Het is allemaal vrij groen, waarschijnlijk regent het hier ook regelmatig. Rond 18.00 uur nestel ik me op de lavastenen op het strand waar ik 45 min. later geniet van een mooie zonsondergang. Je ziet dat het ook hier steeds later donker wordt.

Vrijdag 27 januari :

Om 10.30 uur ga ik wandelen. Het was de bedoeling dat ik een rondje van ca. 9 km zou lopen bij Barranco de Arure, de waterval bij Guro en Iglesia de los Santos Reyes, maar het pakte weer helemaal anders uit. Want het ging behoorlijk regenen en dat duurde tot ca. 13.30 uur. Aangezien de weggetjes en de trappen bestaande uit keien behoorlijk glad werden, was het gevaarlijk om te lopen. Gelukkig had ik wel een poncho meegenomen en had ik een stok onderweg gevonden die ik kon gebruiken als extra houvast. Ondanks de slechte situatie heb ik wel het plaatsje Guro kunnen bereiken en de kerk, maar toen ben ik omgekeerd. Mensen die ik tegenkwam bevestigden dat het bijna niet te doen was om ontspannen te lopen. Al teruglopende werd het droog en scheen de zon aan de strandzijde. Toen heb ik me maar over gegeven en ben lekker gaan lezen in mijn e-book, wat tenslotte uit moet voordat ik terugkeer naar Nederland.

LOS CHRISTIANOS (TENERIFE ) van zaterdag 29 januari tot dinsdag 1 februari 2022:

Zaterdag 29 januari: van Valle Gran Rey naar Los Christianos;

Ook nu was het water van de douche na 5 min. weer koud. Er was duidelijk nog niets gedaan met mijn verzoek om naar de douche te kijken. En hostel Playa  in Los Christianos had ook nog niet de code doorgegeven hoe ik het hostel binnen kan komen . Net toen ik om 11.00 uur moest uitchecken krijg ik van hun bericht dat ik een foto van mijn corona certificaat moet opsturen . Ik heb er de pest in waarom dat allemaal op het laatste moment moet gebeuren als ik daar weinig tijd meer voor heb.

Daarna loop ik naar het strand met mijn bagage en ga daar op een bankje zitten lezen. Ik bof dat het vandaag wel zonnig is. Tot bij 14.00 uur blijf ik daar zitten en loop daarna naar het café restaurant waar ook de bushalte is. Ik bestel een kop koffie en vraag het wachtwoord van de wifi. Nu zie ik dat hostel Playa om 12.15 uur geantwoord heeft en de code door heeft doorgegeven om binnen te komen. Dat is een hele opluchting. Om 14.40 uur komt bus lijn 1. Het begint net iets heiig te worden, wat in de bergen almaar toeneemt. Ik probeer wat te lezen maar dat lukt niet zo goed omdat ik misselijk word van het gedraai in de bergen. Dat vind ik een groot nadeel van de bergen. De bus doet er 1 uur en 55 min. over. Ik zit met zenuwen in de bus uit angst dat ik te laat zal zijn voor de ferry van 17.00 uur, want er wordt aangegeven dat je een half uur voor vertrek bij de boot moet zijn. Maar ik heb weer geluk. Om 17.00 uur vertrekt de ferry en doet er 1 uur over naar Los Christanos. Ook nu is het super stil aan boord. Ik schat in dat de bezetting niet meer dan 10% is. Om 18.00 uur meren we aan in Los Christianos. Zonder navigator loop ik zo naar mijn reeds bekende PENSION PLAYA . De code die men had gegeven was toch moeilijker toepasbaar dan ik had gedacht. Gelukkig kreeg ik hulp van een andere huurster. Ik was al blij dat ik binnen was. Maar nu hebben ze me een kamer gegeven op de 4de verdieping waarvoor ik 4 smalle trappen omhoog moest. Ik heb toen eerst maar de helft uit mijn trolleytas gedaan en ze vervolgens apart omhoog gesjouwd. Gelukkig wist ik wat me te wachten stond, dus ik was voorbereid en dan valt het meestal wel mee. Gelukkig had ik harde broodjes meegenomen uit Valle de la Rey waarmee ik mijn honger gestild heb. Morgen ga ik wel weer gezonder eten.

Zondag 30 januari:

Nu het einde van mijn vakantie in zicht komt, denk ik aan mijn terugvlucht naar Schiphol op dinsdag 1 februari. Ik check alvast online in en zoek op welke bus er rijdt naar de luchthaven Tenerife Sur . Ik moet buslijn 111 om 9.34 uur nemen zodat ik 2 uur vooraf op de luchthaven ben . Mijn vlucht , EZY 7942, vertrekt om 12.05 en zal om 17.55 uur op Schiphol landen. Na dat uitgeplozen te hebben ga ik wandelen naar  LA PALM MAR , hier 7 km vandaan. Het is , net zoals gisteren avond , nevelig. De route gaat in zuidelijke richting, eerst over de boulevard en daarna de bergen in. De weg loopt daar omhoog via een slingerpad met keien en steentjes. Boven is een plateau , wat dor is gelijkend op een steppe met hier en daar wat cactussen. Vervolgens gaat een slingerend grind pad naar beneden naar een klein lavastrandje bij La Palm Mar. Daar ga ik mijn broodje opeten, in mijn boek "bloed" lezen en mijn mobiel opladen. Het is nog zonnig en ook nog mistig, en er staat een beetje wind. Om 16.30 uur stap ik op. Doordat de paadjes zo zigzaggen, en de navigator moeite heeft met weggetjes die parallel lopen, zit ik op een gegeven moment verkeerd. Gelukkig zag ik op afstand een jongen naar boven lopen. Toen ben ik ook maar die kant opgegaan en toen kwam ik wel op het goede pad uit. Rond 18.00 uur was ik weer terug in Los Christianos.

Ook nu is het gezellig druk op de boulevard van Los Christianos met wandelende mensen en zitten de terrasjes vol met vakantiegangers die daar wat eten of drinken.

Maandag 31 januari:

Mijn laatste vakantie dag is aangebroken. Ik heb er vannacht een tijd van wakker gelegen.

Ik hoorde dat in Nederland code oranje was afgegeven wegens de storm die er raast vandaag, waardoor ook vliegtuigen en treinen zijn uitgevallen. Gelukkig ga ik pas morgen naar huis en de voorspelling is dat de wind dan minder heftig zal zijn.

Vandaag loop ik naar PLAYA DEL DUQUE aan de COSTA ADEJE. Hier gingen vrienden van mij altijd naar toe als ze naar de Canarische eilanden gingen. Het is zo'n 8-9 km lopen van Los Christianos en ik doe er 2,5 uur over. Grotendeels kan ik via boulevards en stranden lopen, m.u.v. de laatste km vóór Playa de Duque waarbij ik de weg om een klif heen moet volgen. Het is een mooie kustroute en heerlijk om te lopen omdat het vandaag prachtig weer is. Het is ook helder en er staat weinig wind. Op het strand ga ik tot 16.00 uur zonnen en lezen. Nog eventjes genieten van die heerlijke zon. Het strand is behoorlijk gevuld. Er wordt maar weinig gezwommen. Rond 16.00 uur loop ik dezelfde weg weer terug. 's Avonds maak ik mijn website over mijn belevenissen op La Gomera en 3 dagen op Tenerife af en stuur deze de lucht in. Ook pak ik mijn tassen in voor de terugreis.

Ik zal morgenochtend (dinsdag 1 febr.) uiterlijk om 9.00 uur mijn bagage in gedeeltes al die trappen van het pension moeten afzeulen en dan 20 min. lopen naar de bushalte en dan nog minstens 20 min. met de bus naar de luchthaven TENERIFE SUR moeten rijden. Om 12.05 vertrekt dan mijn vlucht en zal ik om 17.55 uur landen op Schiphol.

Daar pak ik dan de trein naar Utrecht Centraal en vervolgens de tram naar IJsselstein. Dus als het een beetje meezit ben ik rond 19.30 - 20.00 uur thuis. Dus ik ben praktisch de hele dag onderweg. Hopelijk vallen de weersomstandigheden mee.

TOT SLOT:

Mijn 2 maanden durende vakantie op de Canarische eilanden zit er jammer genoeg op.

Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Ondanks de corona pandemie, heeft het mijn vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde niet beperkt. Vooral doordat de weersomstandigheden goed waren en de natuur zo mooi was, heb ik ontzettend veel gewandeld in de bergen, langs het strand en in schattige dorpjes en steden. Vóórdat ik uit Nederland vertrok had ik de indruk dat de Canarische eilanden alleen bezocht werd , m.n. in de winter maanden, door zon en strandaanbidders. Maar ik heb nu gezien dat het veel meer te bieden heeft dan ik ingeschat heb, maar je moet wel een wandel liefhebber zijn en een goede conditie hebben om die bergen te kunnen trotseren. Of je kunt ook een auto huren, zoals de meeste toeristen doen, maar .................

Ik hoop dat jullie ook mee hebben kunnen genieten via deze website van mij.

Groetjes van Francine

• 31 Januari 2022 - 23:22

THEO:

Hoi Francien. ..Wat fijn toch weer om je verslag te lezen.Mooie foto's en enkele zeer herkenbare plekjes voor ons.Goede reis terug, maar het zal wel even wennen zijn hoor !Groetjes Theo & Gerry

• 31 Januari 2022 - 23:45

Nies Zwaagstra:

Hoi Francine, ik heb zeker genoten van al je belevenissen en je nauwkeurige beschrijvingen van je wandelingen. Meid, wat een energie en conditie heb je toch, fantastisch. Ben jaloers op je.
    Blij dat je genoten hebt van de eilanden en van het meestal goeie weer. Hoop dat je er nog een tijdje op kunt teren want hier in Nederland is de zon nog niet zo scheutig, alhoewel de berichten iets positiever worden.
    Nogmaals dank dat ik je reis naar deze eilanden heb mogen meebeleven en wens je een veilige terugvlucht en een goeie thuiskomst in IJsselstein.
    Hartelijke groet,
    Nies

• 01 Februari 2022 - 10:20

Ria St.:

Fijn dat je zo genoten hebt. Ik heb meegenoten!
    Je bent nu thuis, waarschijnlijk net na de storm....
    Wordt acclimatiseren....groeten Ria.

• 01 Februari 2022 - 13:37

Marian:

Hi Francine,
    Dank weer voor je leuke verslag. Je had ook geen dag eerder moeten terugkomen, met die storm Corrie.
    Sterkte met acclimatiseren, want het weer belooft de komende periode nog niet veel goeds ;-).
    Groetjes en hopelijk weer snel tot ziens (op de tennisbaan?).
    Marian

• 01 Februari 2022 - 15:58

Adri Luijpers:

Hallo Francine,
    Je hebt weer heerlijk genoten en wij hebben mee kunnen genieten.
    Als wij weer eens naar de Canarische eilanden gaan kunnen we een goede keuze maken je hebt het allemaal goed beschreven.
    Je boft met de terugreis de storm is geluwd.
    Je zult vanavond wel weer lekker in je eigen bed slapen en kun je weer terug kijken op een mooie tijd.
    Groetjes, Theo Adri

• 01 Februari 2022 - 20:30

Ria:

Hoi Francine, je hebt helemaal gelijk dat je met n auto goed af bent op de eilanden. En elke wandeling of trail kun je vanaf n parkeerplek bereiken. En je moet inderdáád goed kunnen lopen zoveel dagen achter elkaar, ik snap dat n stok prettig was af en toe ja! Hou dat zonnige en onbekommerde leven v de eilanders vast nu je weer terug bent, en bedankt voor al je beschrijvingen!

• 01 Februari 2022 - 23:54

Arjan:

Hoi Francine,

Wat een heerlijke lange vakantie/reis heb je gehad. Dank voor het delen van de verhalen. En welkom thuis! Zal best even schakelen zijn naar dit koude en grijze weer. Op naar de lente! :-)

Arjan

• 04 Februari 2022 - 13:32

Riet:

Hallo Francine, ik ben een beetje laat maar welkom thuis in het wel kille en trieste Nederland.
    Groetjes

• 04 April 2023 - 16:32